11 Eylül 2014 Perşembe

11 Eylül Tarihte Bugün

Merhaba O Tarihte bugün meraklıları. Tarihte bugün ne oldu? Bir dönemin kapanıp, yeni bir dönemim başladığı Amerikanın mağduru oynayarak, Dünya coğrafyasında yeni haritaların çizilmeye başlandığı tarihtir. Yaşı benim gibi otuzun üzerinde kırka yaklaşmış olanlar için 11 Eylül'de ne oldu ya cevap oldukça basittir. 11 Eylül'de Teröristler ABD'ye tarihte eşine hiç rastlanmamış bir şekilde bozguna uğrattı. Müslümanlar Amerikalılara hadlerini bildirdi. Yaşı otuzun altında olanlar içinse her sene 11 Eylül yıl dönümün de iki dakikalık haberden daha fazla bir şeyi ifade etmez. Bugün ki yazımda bu eşsiz saldırının gerçekte ne olduğunu yada ne olmadığını sizlere anlatacağım.


O tarihte bugüne çok kısa bir dönüş yapalım. O gün 20 yaşıma iki ay vardı. Bolu'da ikamet ediyordum. Öğleden sonra 2 suları idi. Türkiye'deki tüm kanallar İkiz Kulelere uçaklı saldırı haberini yayınlarını keserek vermeye başladılar. Hayretle görüntüleri seyrediyordum. Önce kulenin birine, sonra diğerine, sonra Pentagon'a. Vay anasına ya Amerika yerle bir. Olacak iş değildi bu. Koskoca Amerika dört tane uçak korsanı ile tarumar olmuştu. İçimde garip bir tebessüm keşfettim. Sırıtmaya başladım. Birden ayağa kalkıp ben böyle saçmalık görmedim deyivermiştim.

O gün ve sonrasında aklımda hep bir soru işareti? Amerika nasıl olur da bu uçakları düşüremezdi? Olayları sırası ile tekrar hatırlayalım.

  1. İlk uçak Kuzey kulesine 08:46 da daldı.
  2. İkinci uçak 09:03 de Güney kulesine girdi.
  3. Üçüncü uçak 09:37 de Pentagon'u vurdu.
  4. Dördüncü uçak 10 sularında Pensilvan'ya da yolcu direnişiyle düştü.
Şimdi bu sıralamadaki saatlere odaklanarak düşünelim. Diyelim ki ilk saldırıda uyanamayan Amerikan askeri birimleri, ikinci uçağı vurmak için 20 dakikaları olmasına rağmen yine vurmadılar. Hele Pentagon için 50 dakikaları vardı. Bunu yapmadılar. Son uçakta yolcu direnişiyle düşmüş. Yoksa ona da müdahale edilmeyecekti. Sadece bunları düşünmek bile ilk verdiğim tebessüm tepkisini açıklamaya yetiyordu. Tabi bunu sadece kendime anlata bilirdim. Aradan yıllar geçti. Ve nihayet bugün bu saçmalığa inanlar kadar inanmayanlar da var. Amerikanın neden uçakları vurmadığı da aradan geçen 14 yılda oldukça açık bir şekilde anlaşıldı. Kemal Sunal'ın dediği gibi "Gözlerimi açtığımda kazık çoktan girmişti." Bu arada Amerikanın uçakları neden vurmadığı öğrenmek isteyenler için çok çarpıcı bir videoyu sizinle paylaşıyorum. Tamamını izlerseniz gerçeğin çok daha çarpıcı olduğunu görürsünüz. Özellikle resimde görülen helikopter sahnesini izlemenizi öneriyorum.



Tarihte bugün ne oldu? İşte size gerçekler. Bugün ne mi oldu? Hiç çaktırmadan Müslümanlar terörist ilan edildi. Müslüman coğrafyada kartlar yeniden dağıtıldı. Önce Afganistan sonra Irak ve Suriye, ardından Mısır'da darbe.

Amerikanın palavra terörist saldırısında 3000 kişinin öldüğü yalanına hala inanıyor musunuz? Siz hiç 3000 Yahudi'nin öleceğine inanıyor musunuz? Üstelik Dolar milyarderi Yahudilerin. Ortada ne kara kutu var? Ne gerçek bir uçak? Nede bir ceset? Yine de 11 Eylül yalanına inanmaya devam  edebilirsiniz. Peki canlı canlı seyrettirilen işgal sonucu Irakta kaç kişi öldü biliyor musunuz? Tamtamına 750.000 kişi. Yani 3000 e 750 bin. Bu rakam ABD ye az gelmiş olacak ki, Suriye deki karışıklıkta 165.000 Müslüman birbirine kırdırıldı. Mısır'ı da katınca 1 milyon Müslüman tarihte bugün kurgulanan bir senaryonun kurbanı oldu.

Bu kurgunun içinde bizzat yer alan CNN ve FOX TV'nin Türkiye'deki faaliyetlerini araştırmayı da size bırakıyorum. Hadi onunla ilgili de bir hatırlatma yapayım. Gezi olayları patlak vermeden Türkiye'ye savaş muhabirini gönderip, olaylar bastırılana kadar 24 saat aralıksız canlı yayın yapan Ünlü Amerikalı Haber kanalının adını anımsadınız değil mi? Evet bu kadar çabuk unutamayız.

İnsanoğlu böyledir. Kendi tarihinin den bir haber yetişince, başkalarının yazdığı tarihe hemencecik inanı verir. Yarın O Tarihte Bugün de görüşmek üzere...
Yazar : Unknown

11 Eylül Tarihte Bugün

Share:

Post a Comment

Facebook
Blogger

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

About Us

Advertisment

Like Us

© Tarihte Bugün All rights reserved | Theme Designed by Blogger Templates