12 Eylül 2014 Cuma

12 Eylül Tarihte Bugün

Türk halkı makus talihi ile bir kez daha karşı karşıya geldiğinde Tarihte Bugün 12 Eylül 1980 idi. Bugün sizlerle Darbeli matkapla delik deşik edilen Türkiye Cumhuriyeti Demokratik hayatından bir bölüm yazıyorum. Hiç düşündünüz mü ilk darbe ile ne zaman karşılaştık? Sultanların, Hakanların, Kağanların devrilme çabalarını hiç okudunuz mu? Eski zaman darbeleri ile bu dönemin darbeleri arasında bir benzerlik olabilir mi? Yada nerede ayrışıyorlar? Tarihte bugün, darbe geçmişimize kısa bir yolculuktan yaptıktan sonra, sizi tekrar 12 Eylül darbesine geri getirecek.

Evet biz darbelere alışmış, darbeleri sindire bilmiş bir toplumuz. Aman efendim nasıl olur? Biz darbeci falan değiliz diyenleri duyar gibiyim. Ben de zaten darbecisiniz demiyorum. Darbeleri sindirebilen diyorum. İşte İlk Türk Hakanı Teoman. Oğlu Mete Han tarafından öldürülerek ilk darbemiz yapılır. Sizin anlayacağınız dakika bir, gol bir. Böyle anlatmakla bitmez onlarca darbe hikayesi. Osmanlıda İstanbul'u Fetihle şereflenen Mehmet Han'ı devirmekle yapılmak istenen şey ile Adnan Menderes'e ve Süleyman Demirel'e yapılan şey aynıdır. 28 Şubat 1997'de rahmetli Erbakan'da aynı oyunun kurbanları arasındadır. İnsan kendi topraklarında olup bitene taraftar olunca bazen idrak etmekte zorlanabiliyor. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından sonra yaşananlar gibi düşünün. Galatasaraylı olanlar hep Galatasaray'ı, Fenerbahçe'li olanlar da hep Fenerbahçe'yi haklı gösterir. Kimse çıkıp da benim yoğurdum kara diyemez. Aynı durum ülke siyaseti içinde geçerlidir. Yukarıda Rahmetli Erbakan dedim ya şimdi bana yobaz diyen bile olur. Biz böyleyiz maalesef. Tabi bu durumun bir çok sosyolojik sebebi de var. Oysa kendi topraklarımızın dışına baktığımızda daha realist olabiliyoruz. Mesela hep birlikte kahrolsun ABD diyebiliyoruz. Ben size tarihte bugün 12 Eylül darbesini topraklarımız dışına çıkarak anlatıp olayın içine sokmaya çalışacağım.

tarihte bugün


Yakın tarihte, Arap baharı diye adlandırılan süreç başladığında İlk etkilenen ülkelerin başında Mısır geliyordu. Mısır hükumeti olayların çığırından çıkacağını anlayınca seçime gitti. Muhammed Mursi Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Tıpkı çok partili düzene geçildiğinde Adnan Menderes'in iktidara gelmesi gibi. 30 Haziran 2012 de devlet Başkanı olan Muhammed Mursi, sadece bir yıl iktidarda kalabildi. 3 Temmuz 2013 de Genelkurmay Başkanı Sisi tarafından yapılan müdahale ile tutuklandı. Hapse atıldı. Şu anda yargılanıyor. Şimdi size çok zor bir soru soracağım. Yargılama sonucu sizce ne olacak? Hemencecik de bili verdiniz? Elbette tıpkı Adnan Menderes gibi asılacak. Neden mi? Çünkü her darbenin arkasında O ülkeye karşı yapılan bir hesap vardır. Ve bu hesaplar çar çabuk görülür. Dosya biran önce kapatılır. Bu dosyalar kapansın ki yapılan hesaplar bir an önce Projelendirilip hayata geçebilsin. Darbe sonrası Sisi'nin yaptığı ilk icraatı hatırlayan kaldı mı? Darbenin üzerinden 1.5 ay geçmeden Filistinlileri hayata bağlayan Refah Kapısını kapatmak oldu. Bu gelişmeler den sonra, Sisi'ye danışmalık yapacak şahsı muhterem de ortaya çıkıverdi. Cikletden çıkar gibi. Kim mi? İngilizlerin olmadığı darbenin başarılı olduğu nerede görülmüş? İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair. Bir ülke düşünün, bir devlet Başkanının yardımcısı, başka bir devletin eski Başbakanı olsun. Bu resmen soytarılıktır, aymazlıktır, bu İslam alemiyle dalga geçmek yüzüne tükürmektir. Darbe sonrasında Sudi Arabistan ve ABD'nin Milyarlaca Doları ne karşılığında Mısır'a göndermiş olabileceğini hiç düşünmediniz mi? Ebette düşünmediniz... Maalesef ülkemizde bile buna darbe diyemeyenler oldu.

Çok yakın tarihte Mısır'da yapılan Darbe Mısır'a ve İslam Dünyasına ne kaybettirmiş ise, tarihte bugün yapılan Kenan Evren Darbesiyle de aynı şey kaybettirilmiş tir.
Yazar : Unknown

12 Eylül Tarihte Bugün

Share:

Post a Comment

Facebook
Blogger

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

About Us

Advertisment

Like Us

© Tarihte Bugün All rights reserved | Theme Designed by Blogger Templates