23 Eylül 2014 Salı

23 Eylül Tarihte Bugün

Tomris Özden, 23 Eylül 1995'de CHP Parti meclisi üyeliğinden istifaya zorlanarak, görevi bırakması sağlandı. Bugün bir çoğumuzun adı bile hatırlamadığı Tomris Özden'i ve istifasının perde arkasını sizin için tarihte bugün sayfalarına taşıyorum.

Tomris Özden'i önemli kılan kendi siyasi tercihinin yanı sıra Eşi Albay Rıdvan Özden ve onun faili meçhul bir cinayete kurban gitmesidir. Albay Rıdvan Özden, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ekip arkadaşı ve sırdaşlarından biriydi, tıpkı Bahtiyar Aydın gibi. Önce 1993 Şubatında Eşref Bitlis'i taşıyan uçak düştü, aynı yıl sadece sekiz ay sonra Bahtiyar Aydın Lice Bölük Komutanlığı önünde vuruldu, 95 de ise Albay Rıdvan Özden cinayeti geldi. Bu üç vatan evladını hayattan koparan gerçek sebepler neydi.

ridvan özden mezari


Jandarma Genel Komutanı rahmetli Eşref Bitlis'in ekibinde yer alan bir çok isim gibi, ülkemizin terörle mücadelesinde yasa dışı faaliyetlere karşı çıkması, devlet tarafından O dönem de asla kabul edilmeyen JİTEM'i fark etmesi, üstelik el altından Jitem'e katılması yönünde gelen teklifleri geri çevirmesi de Albay Rıdvan Özden'in şehit edilmesinde önemli etkenlerden biri idi. Sanılanın aksine Şehit Albay Rıdvan Özden PKK tarafından değil, tıpkı silah arkadaşları Eşref Bitlis ve Bahtiyar Aydın gibi Türkiye Cumhuriyeti derin devleti tarafından infaz edilmiştir. Bedeni üzerinde otopsi yapılmamış olması ve ilk doktor raporundaki çelişkiler üzerine, Eşi Tomris Özden çatışmada öldürülen PKK lı bir teröristin kız kardeşi ile el ele yürüyüş düzenlemiş ve eşinin katilinin PKK olmadığını, Devlet ve PKK arasındaki yapılanmadan bahsetmişti. İşte bu açıklamaların arından tarihte bugün 1995 de Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğinden, gelen baskılar üzerine istifa etmiştir.

Türk halkı aradan geçen uzun yıllar sonunda önce Jitem in varlığıyla tanıştı. Sonra kirli ilişkileri ile. Tomris Özden'in iddia olarak ortaya attıkları ise zaman içinde birbir ortaya çıktı...

Yazar : Unknown

23 Eylül Tarihte Bugün

Share:

Post a Comment

Facebook
Blogger

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

About Us

Advertisment

Like Us

© Tarihte Bugün All rights reserved | Theme Designed by Blogger Templates